Klantengetuigenis.be
Bel ons: +32 (0)3 294.64.56

Online Video

Welke meerwaarde biedt online video?

 “Online video” is net als “website” een verzamelnaam en die beslaat een zeer grote hoeveelheid aan verschillende nuttige en minder nuttige videotoepassingen.De belangrijkste toepassingen waar wij ons op focussen zijn video’s voor integratie in de eigen website, thema video’s voor integratie in niche websites zodat doelgroepen bereikt worden via content marketing en als laatste content marketing video’s met seo en doelgroep geoptimaliseerde teksten voor nieuw organisch verkeer via Youtube en Google.

Als laatste nieuwe en relatief goedkope manier van online adverteren bieden we ook oplossingen aan voor video ads in youtube etc.

 

Waarom is online video zo populair geworden de laatste jaren? 

Een belangrijke reden is dat de technologie nu pas sinds twee jaar klaar is om overal video’s te streamen.  Waar het vroeger al een probleem was om een bedrijfsvideo op een normale computer af te spelen, kan men nu op smartphones en tables zonder probleem video’s draadloos afspelen.

Buiten de technische kant is er de praktijk in verband met video toepassingen: het is een aangename en laagdrempelige manier om bedrijfscommunicatie te absorberen.  Omdat niemand online teksten leest maar eerder plaatjes kijkt en teksten scant op “bullet points” / kernwoorden is het ook de meest efficiënte manier om als bedrijf je verhaal bij (potentiële) klanten te krijgen.   Veel informatie die enkel via tekst wordt gecommuniceerd komt niet bij de doelgroepen die men wenst te bereiken.  Video communicatie vereist weinig inspanning, je drukt op play, je kijkt, je drukt bij interesse door naar een volgende video, etc.

 

Wordt een webpagina met video beter bekeken dan zonder?

De aanwezigheid van video heeft een positieve invloed op de seo van een website, dus ja.

Verder heeft men video integratie onderzocht en het blijkt dat webpagina’s vooral langer worden bekeken.  Sommige websitepagina’s zonder video worden al na 2 seconden weggeklikt, dat kan je nakijken in  de statistics.  Bij de aanwezigheid van een video drukt men op play en kijken ze het filmpje nog wel uit… als het goed gemaakt, relevant voor de bezoeker is en niet te lang duurt.  Zo komt de informatie die je op die pagina wenste te communiceren toch nog aan.

 

Welke informatie kan je beter weergeven met bewegende beelden?

Alle informatie waarvan je wilt dat ze wordt opgenomen door je bezoekers.  Met een focus op informatie die een positieve invloed heeft op de geloofwaardigheid van je bedrijf.  Video’s met klantentestimonials zijn één voorbeeld, productinformatie en aanverwante relevante inhoud een ander.

 

Hoe verloopt de aanmaak van video voor online gebruik?

Voor de eigen website: door de fragmentatie van informatie die een bedrijf wenst te communiceren.

Mensen hebben online een actief ontdekkend gedrag waarbij ze zeer snel beslissingen nemen.  Een videoblok van 5 minuten zoals een traditionele bedrijfsfilm is dan ook totaal nutteloos, omdat het niet past bij de online flow.  Een duurtijd van 2 à 3 minuten is een theoretische maximum die we steeds proberen te hanteren. Door video’s te verspreiden over de website ondersteunen we die actief ontdekkende rol.

Samengevat overlegt u met het videobedrijf de inhoud, zij geven feedback, tips en zorgen voor de rest.

  

Kan een video ook interactief zijn? 

InSync is voor interactieve video in partnership met een innovatief Vlaams bedrijf dat zonder overdrijven ondertussen tot de wereldtop behoort.  De mogelijkheden zijn quasi onbeperkt, men kan bv. in een video klikken op een schoen en dat paar meteen in de juiste maat aankopen zonder uit het videovenster te gaan.  Een webshop binnen video en product placement met directe mogelijkheid tot aankoop zijn nog maar het topje van de ijsberg.

 

Hoe kan een video ook op andere manieren verspreid worden?

Een video zou vooral zichzelf moeten verspreiden dankzij een goede begeleidende tekst voor de vindbaarheid bij de search engines.  Vermelding van de video via social media en integratie in websites waar uw doelpubliek vertoeft zijn goede aanvullende maatregelen.  De laatste tijd proberen we met onze video’s ook echte online kenniscentra op te bouwen, waarbij we op een beknopte manier antwoorden geven op veelgestelde vragen bij een bepaald thema.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van online video? 

Een goede begeleidende tekst als beschrijving van de video, waarin rekening wordt gehouden met seo en interesses van de doelgroep.

 

Hoe lang mag een video zijn? 

Ideaal niet langer dan 2 minuten, liefst korter maar zoals altijd zijn er uitzonderingen.

  

Kan je 5 DO’s en 5 DONT’s opnoemen? 

Do:

–             Maak verschillende kleine films, in plaats van één lange film.
–             Vergeet uw ego, wat uw klanten en prospecten zoeken is belangrijk.
–             Zorg dat de video een goede begeleidende tekst heeft van meer dan 2 regels.
–             Betaal de juiste prijs voor het juiste product.  Een offerteaanvraag bij 10 videobedrijven zal verschillen in prijs geven die u niet begrijpt… factor 100 is geen uitzondering.  Sommigen zijn goedkoop maar zullen duurkoop blijken en vice versa.
–             Zoek een professional op als je een video strategie overweegt

Don’t:

–             Probeer geen viral video te maken, kijkers beslissen of het een viral is… niet de makers.
–             Video’s maken is een vak, bedrijven gaan voor appelsiensap en broodjes met kaas en hesp extern maar sommigen denken dat ze wel snel even een video in elkaar kunnen flansen.
–             Maak uzelf en uw bedrijf niet belachelijk door amateurisme, het kan wel een reden zijn voor hoge viewcounts als het slecht genoeg is… proficiat u hebt een viral video.
–             Film niets zonder een inhoudelijke voorbereiding/preproductie.
–             Teken geen contracten voor video producties waarbij u gespreid over x jaar x bedrag per maand betaald.  U betaalt uiteindelijk een high end prijs voor een low end productie.

Print Friendly

Geen reactie mogelijk.